W minioną środę miałam okazję wziąć udział w burgerowych warsztatach w studiu Cook Up, które poprowadził Tomek Woźniak właściciel Burger Kitechn. Powodem całego wydarzenia, było wprowadzenie nowej oferty telewizyjnej przez Netię, promowanej pod hasłem “Giga wolność”.
Tak więc, giga (do)wolność musiała być obecna również przy naszym gotowaniu. Całe warsztaty odbyły się w formie konkursu. Z masy dostępnych składników, każdy z uczestników miał stworzyć swojego, jedynego i wyjątkowego burgera. Pomysły były przeróżne, a Tomek wciąż krążył w okół uczestników służąc radą i pomocą.
Ja stworzyłam dwie, niezbyt wyjątkowe, ale za to pyszne kompozycję. Pierwszą z nich był burger z wołowiną z dodatkiem czerwonej cebuli i mięty, mozzarellą i karmelizowanym jabłkiem. Drugi natomiast z pieczoną kaczką, serem blue i granatem.
Po lewej burger z karmelizowanym jabłkiem po prawej z kaczką,
Jednym ze zwycięskich burgerów został burger Asi z dziarskiej pary, którego miałam okazję skubnąć i rzeczywiście był rewelacyjny. Jeżeli więc zachęca Was połączenie humusu z granatem, serem halloumi i wołowiną z odrobiną mięty, koniecznie zajrzyjcie do Joanny, która dumnie prezentuje przepis na zwycięskiego burgera.
Z warsztatów wyszłam jak zwykle z pełnym brzuchem i w świetnym humorze.
Bardzo dziękuję za zaproszenie i mile spędzony czas :)!
Kinga Kornacka
Jej, ten zwycięski burger brzmi intrygująco! Aż chyba rzeczywiście zerknę do autorki ;)
przepis omlet
Wyglądają zjawiskowo, ślinka sama leci… :)
Małgorzata Z
Ojej nie mogę patrzeć na te zdjęcia, robię się głodna ;)
Justyna Bąk
świetne Ci wyszły:) pycha:)
Antenka
wszystkie burgery obłędne:) ślinka cieknie do samej ziemi!
Aurora
Oj, wgryzłabym się i w Twój i w ten zwycięski :D
Inspirowane Smakiem
Ten pomysł z kaczką i serem wydaje się być super pyszny!