Ziemniaki faszerowane fetą i czarnymi oliwkami

Wreszcie chwila wytchnienia między egzaminami, tak więc dzielę się z Wami przepisem, który przygotowałam dawno temu, a nie było okazji by go opublikować. Danie banalnie proste, ale dzięki temu pyszne! Zdecydowanie musicie spróbować ziemniaków z fetą i oliwkami!

Składniki (2 porcje):
4 średnie ziemniaki
90g śmietany 12%
180g sera feta
garść czarnych oliwek
pieprz ziołowy
natka pietruszki
Dobrze umyte ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie (ok.35minut). Następnie jeszcze ciepłe przekrawamy na pół i wydrążamy z nich odrobinę miąższu tak by powstały niezbyt duże zagłębienia.
Fetę ze śmietaną mieszamy, by powstała pasta. Do masy dodajemy oliwki pokrojone na plasterki i odrobinę pieprzu. Całość mieszamy i faszerujemy pastą ciepłe ziemniaki. Tak przygotowane wsadzamy na ok.10 minut do piekarnika na 190st C.
Podajemy ciepłe, przystrojone natką pietruszki.
22 kwietnia 2014

4 komentarze

  1. Ola

    26 czerwca 2014

    takie połączenie smaków musiało się sprawdzić:)

  2. Inspirowane Smakiem

    24 czerwca 2014

    Mmmm, ser feta z ziemniakami to musi być pyszne połączenie. :))

  3. paluina

    22 czerwca 2014

    od dawna mnie kusi żeby zrobić takie faszerowane ziemniaczki :)

  4. kasiekw

    21 czerwca 2014

    super przepis lubie takie szybkie i łatwe dania

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

Skosztuj również