Tarta z malinami i jeżynami

· na kakaowym spodzie ·

Ostatni, wolny dzień wykorzystałam na pieczenie. Choć przyszło mi to bardzo ciężko (mój poziom lenistwa osiągnął najwyższy stopień), wyszłam z mieszkania na szybkie, inspirujące zakupy. Wychodząc bez konkretnego planu, wróciłam ze składnikami i pomysłem w głowie.
Jeżeli nie przepadacie za zbyt słodkimi ciastami, ta tarta na pewno przypadnie Wam do gustu.

Składniki (śr. 24cm):
Ciasto
200g mąki
150g masła
2 łyżki ciemnego kakao
2 łyżki cukru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
jajko
Farsz
330g jogurtu greckiego
łyżeczka cukru wanilinowego
100g cukru
2 jajka
koszyczek malin
koszyczek jeżyn
W misce lub na stolnicy ugniatamy składniki na ciasto, następnie rozwałkowujemy je i wykładamy nim formę. Spód lekko nakłuwamy widelcem i pozostawiamy na 1h w lodówce.
Na schłodzonym spodzie układamy umyte owoce, a następnie zalewamy masą z jogurtu, jajek oraz cukru.
Tartę pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180st C przez ok. 30-40 minut.

9 komentarzy

  1. Justine

    5 września 2014

    Wygląda pysznie :)
    —-
    http://takeittasty.blogspot.com
    http://facebook.com/takeittasty

  2. Kamciss

    4 września 2014

    Pyszne się prezentuje :)

  3. Justyna Żak

    4 września 2014

    rewelacyjnie wygląda:)

  4. Aurora

    4 września 2014

    Dobrze, że Ci przeszedł ten leń, wygląda bosko!
    P.s. Chyba jest literówka w tytule ;)

    • aleglodomorek

      4 września 2014

      Dziękuję Auroro :)!

  5. Tatiana Ż

    4 września 2014

    Jest przepiękna ;)

  6. Karmel-itka.

    4 września 2014

    pyszna, zdecydowanie!

  7. Miss Berry

    4 września 2014

    Wygląda pysznie i na pewno też tak smakuje :)

  8. soulstorm-everywhere

    4 września 2014

    bardzo lubię tarty z leśnymi owocami :)

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

Skosztuj również