Muffiny z dynią

· obsypane pestkami ·

Słoik z musem z dyni, który przygotowałam na zimę szybko wyszedł z mojej szafki. Najpierw przygotowałam tartę, a tym razem pyszne dyniowe babeczki. Pyszne, wilgotne i w pięknym kolorze nadały się idealnie na drugie śniadanie na uczelni i w pracy.

Składniki (ok. 8szt.):
125g mąki pszennej
50g cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
mały słoiczek puree z dyni
2 jaja
100ml oleju
2 łyżeczki cynamonu
0,5 łyżeczki imbiru
garść pestek z dyni
W jednej misce łączymy suche składniki (mąka, proszek do pieczenia oraz cynamon z imbirem), a w drugiej mokre (jajka, cukier, olej i puree z dyni). W kolejnym kroku łączymy zawartość obu misek i mieszamy takk by powstała jednolita masa.
Gotowe ciasto przekładamy do papilotek, napełniamy je do  2/3 ich wysokości i z wierzchu posypujemy pestkami. Pieczemy w temperaturze 180st C przez ok. 25-30 minut.

6 komentarzy

  1. gin

    26 listopada 2014

    O mniam, musiały być pyszne :)

  2. studentka_na_diecie

    26 listopada 2014

    Dynia nadaje taki cudny kolor wypiekom :) boskie muffinki ;D

  3. Kamciss

    25 listopada 2014

    Pysznie się prezentują :>

  4. kasia

    25 listopada 2014

    Dyniowe muffiny sa najlepsze!
    Tez uwielbiamy!
    :)

  5. Justyna Żak

    25 listopada 2014

    pysznie wyglądają:)

  6. Magdalena Kuchaja

    25 listopada 2014

    uwielbiam dyniowe wypieki!

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

Skosztuj również