Ciastka owsiane

· z żurawiną i musem jabłkowym ·

Kiedy nie zdążysz rano zjeść śniadania, cudownie jest chwycić w biegu dwa, owsiane ciastka upieczone poprzedniego wieczoru. Aby poranek był w pełni perfekcyjny w drodze do pracy / na uczelnie zatrzymujemy się po mocną kawę w ulubionej kawiarni i jesteśmy gotowi do działania!
Przygotowanie ciastek nie zajmie Wam więcej niż pół godziny, może więc warto wykorzystać wieczór na ich upieczenie?

Składniki (12 szt.)
2 szklanki płatków owsianych górskich
1,5 szklanki musu jabłkowego
szklanka suszonej żurawiny
2 jajka
2 łyżki miodu
2 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce. Gdy masa jest gotowa, na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce formujemy przy pomocy łyżki ciasteczka. Pieczemy w rozgrzany piekarniku do 180st przez ok.20 minut. Po wyjęciu z pieca pozostawiamy do przestygnięcia.
13 maja 2015

5 komentarzy

  1. studentka_na_diecie

    10 maja 2015

    Duuuże ciacha – takie lubię :D

  2. Szybkie gotowanie

    8 maja 2015

    Dietetyczne ciasteczka owsiane z musem jabłkowym (bez jajek), piekę od dawna. Chciałam coś wymyślić dla osób, które mają nietolerancję na jajka – i nawet bez ich dodatku, ciastka dobrze się kleją i smakują).

  3. Kamciss

    8 maja 2015

    Owsiane zawsze są u mnie na pierwszym miejscu :)

  4. gin

    8 maja 2015

    Nie ma jak owsiane ciasteczko :)

  5. Magdalena Kuchaja

    7 maja 2015

    świetne ciasteczka :)

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

Skosztuj również