W przygotowaniu kanapki nie ma wielkiej filozofii, bywają jednak dni kiedy mamy ochotę na coś specjalnego, a kompletnie nie mamy pomysłu jak się za to zabrać. Na kanapkę nada się praktycznie wszystko, wystarczy tylko trochę kreatywności. Ja zapraszam Was dzisiaj na łososia z awokado, kiełkami, białym serkiem i odrobiną bazyliowego pesto! Pycha!

Składniki (2 porcje):
ulubiona bułka lub inne pieczywo
masło
4 łyżeczki świeżego bazyliowego pesto
ok. 150g białego serka do smarowania
30g kiełków  rzodkiewki
80g wędzonego łososia
1/2 dojrzałego awokado
Bułki / bagietki przekrawamy na pół i obie strony smarujemy masłem. Dolną część smarujemy serkiem, a na wierzch nakładamy odrobinę bazyliowego pesto. Następnie całość obficie nakrywamy kiełkami i plastrami łososia. Na koniec dodajemy plastry awokado i składamy kanapkę. W bułkę możemy wpić wykałaczkę, tak aby nie rozpadła się przy podawaniu.

2 komentarze

  1. Bike By Life

    2 marca 2016

    pyszne :)kocham kiełki

  2. studentka_na_diecie

    19 lutego 2016

    Uwielbiam takie połączenie :)

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

Skosztuj również