Deser z nasionami chia

· z bananem, jagodami i syropem daktylowym ·

Jeżeli dziś przed spaniem wymieszacie nasiona chia z jogurtem, jutro o poranku możecie liczyć na pyszne śniadanie. Warto!

Składniki (1-2 porcje):
kubek jogurtu
2 łyżki nasion chia
garść mrożonych jagód
banan
odrobina syropu daktylowego
Zaczynamy od przygotowania bazy do deseru. Do jogurtu dodajemy nasiona chia, dokładnie mieszamy, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, by nasiona spęczniały.
Gdy nasiona zwiększą swą objętość, możemy zabrać się za przygotowanie deseru do podania.  Do szklanki/słoiczka na dno nalewamy odrobinę syropu z daktyli i nakładamy nasiona chia z jogurtem. Następnie blenujemy banana z jagodami (zostawiamy jedynie kilka jagód do przyozdobienia deseru) i nakładamy na pudding z nasion. Na wierzchu układamy pozostałe owoce.

3 komentarze

  1. gin

    9 kwietnia 2017

    Oj tak, coś cudownego! :)

  2. Sylwia

    12 marca 2017

    Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i dziękuję

  3. Olga Pi

    3 marca 2017

    Pyszny i zdrowy deserek:)

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

Skosztuj również