Kasza jaglana z suszonymi daktylami

· i świeżymi owocami ·

Kiedyś myślałam, że jaglanka jest wstrętna. Dziś, gdyby nie poranny pośpiech i brak wystarczającej ilości czasu, mogłabym ją jadać każdego dnia.

Składniki (2 porcje):

100g kaszy jaglanej

5 szuszonych daktyli

łyżka miodu gryczanego

 preparowana kasza jaglana

owoc granatu

truskawki

 

Zaczynamy od ugotowania kaszy. W między czasie kroimy daktyle oraz przygotowujemy pozostałe owoce. Gdy kasza jest gotowa, dodajemy do niej łyżkę miodu oraz pokrojone daktyle. Całość blendujemy na gładką masę. Krem przekładamy do naczynek, w których podamy deser / śniadanie. Krem obficie posypujemy preparowaną kaszą jaglaną, a na sam koniec przykrywamy ją pokrojonymi truskawkami i soczystymi nasionami granatu.

Skosztuj również