Pieczone jabłka

· wypełnione bakaliami ·

W zasadzie tytuł tego wpisu powinien brzmieć: “Jak pokochałam pieczone  jabłka”. Chyba nic więcej nie muszę dodawać. Koniecznie spróbujcie, a na pewno nie będziecie żałować!

Jaglanka z cynamonem, jabłkiem i owocem kaki

Niedzielne śniadania mają to do siebie, że można je celebrować od samego rana do wieczora. W dodatku niedzielny poranek można zacząć stosunkowo późno! Trzynasta po południu wcale nie jest gorsza od siódmej rano! Niedziela to dla mnie na ogół jedyny dzień w tygodniu, w którym mogę przygotować ucztę wspólnie z rodziną, a na koniec zasiąść…

Tarta z dynią

· czerwoną cebulą, fetą i granatem ·

Bohaterka dzisiejszego wpisu to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i dla oczu. Ciepła, pomarańczowa barwa dyni idealnie komponuje się z fioletem cebuli i czerwienią granatu.

Tarta z jabłkami

· w rustykalnym wydaniu ·

Szarlotka, jabłecznik, czy tarta z jabłkami to dla mnie jesień. Każde z tych ciast najlepiej smakuje lekko ciepłe. Zaparzcie herbatę i skosztujcie odrobinę mojej ukochanej pory roku.

Grzanki z mascarpone i figą

· skąpane w rozmarynowym miodzie ·

Lato minęło w zastraszającym tempie. Na szczęście uwielbiam swetry, kalosze oraz gorącą herbatę z cytryną i miodem. Jesień to moja ukochana pora roku. Dziś dzielę się z Wami przepisem na proste śniadanie, które poprawi nastrój w pierwsze jesienne dni. 2 figi 4 kromki chleba 4 łyżki miodu rozmaryn mascarpone masło W rondelku podgrzewamy miód z…