Dziś dzielę się z Wami jednym ze smaków mojego dzieciństwa.
Lekki i puszysty. Zazwyczaj polewałam go miodem, smarowałam powidłami i zajadałam na kolacje. Jedno zawsze…
Dziś dzielę się z Wami jednym ze smaków mojego dzieciństwa.
Lekki i puszysty. Zazwyczaj polewałam go miodem, smarowałam powidłami i zajadałam na kolacje. Jedno zawsze…
Kiedyś myślałam, że jaglanka jest wstrętna. Dziś, gdyby nie poranny pośpiech i brak wystarczającej ilości czasu, mogłabym ją jadać każdego dnia.
Składniki (2 porcje):
100g kaszy…
Niespodziewany prezent w postaci miski soczystych truskawek popchnął mnie do upieczenia pachnących bułeczek ze słodką kruszonką.
Przygotowanie wbrew pozorom nie zajmuje wiele czasu, a na…
Najprostsze dania bywają najsmaczniejsze. Niby tylko tarta z pomidorami, ale w połączeniu z czosnkiem, fetą, lekko przypaloną cebulką oraz oregano smakuje cudownie. Mogłabym jeść…
Czerwiec to dla mnie zapach truskawek, piwonii i wakacji. Nie wyobrażam sobie tego miesiąca bez truskawek w cukrze wyjadanych chybcikiem z miseczki oraz bez wypieków…
Nie ma nic lepszego na sobotnie śniadanie niż gofry. Ponieważ gofry to dla mnie morze i wakacje, stąd moje przekonanie, że im dalej morza…