Do deserów użyłam czekolad i kakao Horeca Select – które znajdziecie w MAKRO. Jest to profesjonalna linia produktów wysokiej jakości, dedykowana branży gastronomicznej. Ogromne 1kg czekolady i 1kg opakowanie kakao, na pewno sprawdzą się gdy planujecie większe przyjęcie na którym podacie wiele słodkości. Muszę przyznać, że taka ilość czekolady w tabliczce wygląda imponująco!
Praca z czekoladami Horeca Select okazała się czystą przyjemnością, pierwszy raz nie miałam problemu z jej rozpuszczeniem, niezwykle łatwo było również posiekać kostki na drobne cząstki.
Przyznam, że mile zaskoczyło mnie kakao, większość produktów dostępnych na sklepowych półkach to produkty o zmniejszonej ilości tłuszczu (poniżej 20%), kakao Amaro zawiera, aż 22% tłuszczu, który jest nośnikiem smaku, dzięki temu możemy nadać naszym deserom i wypiekom intensywną ciemną barwę i pełny, mocno kakaowy smak.
Jeżeli naszła Was ochota na zabawę z czekoladą i kakao, koniecznie poszukajcie więcej czekoladowych inspiracji na stronie
Następnie dodajemy 2 łyżki piany z białek i dalej miksujemy. Resztę piany dokładamy do deseru na koniec i całość delikatnie mieszamy. Deser przekładamy do małych miseczek i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Zdobimy skórką z pomarańczy lub czereśniami.
Veggie
Czyli podstawa, to dobre składniki :-)
HOME
super :)
Tosia
Bardzo smakowicie się prezentuje :)
Kamciss
Pyszne połączenie. Wyglądają mega kusząco :>
gin
Obłędnie pyszne musiały być te desery :)
Angelika_Monika Candy Pandas
mmmmm…. idealne połączenie czekolady z czereśnią :)
Ostatnio trochę przekonałyśmy się do smaku pomarańczy w deserach, więc może i ta wersja by nam posmakowała.
Pozdrawiamy :)
ladylaura
Ale uczta ,pycha.