Komosa ryżowa z marchewką, cukinią

· i tymiankiem ·

Połączenie komosy z marchewką, cukinią i tymiankiem okazało się cudowne. Wyszło szybkie w przygotowaniu, pełne kolorów i aromatów danie.

50g komosy ryżowej
2 marchewki
2 ząbki czosnku
połowa małej cukinii
świeży tymianek
oregano
pieprz sól
łyżka miodu gryczanego
oliwa z oliwek
Komosę gotujemy według wskazówek z opakowania. Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek z posiekanym tymiankiem i łyżką miodu. Następnie dodajemy drobno pokrojoną marchewkę i smażymy kilka minut.
Cukinie kroimy w plasterki. Skrapiamy lekko oliwą, oprószamy oregano, solimy, pieprzymy i podsmażamy na patelni grillowej.
Ciepłe warzywa łączymy z komosą, na wierzch kładziemy świeży tymianek.

1 Komentarze

  1. Magdalena Kuchaja

    18 kwietnia 2015

    coś pysznego!

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

Skosztuj również


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/platne/serwer26905/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/platne/serwer26905/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home/platne/serwer26905/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51