Połączenie komosy z marchewką, cukinią i tymiankiem okazało się cudowne. Wyszło szybkie w przygotowaniu, pełne kolorów i aromatów danie.
50g komosy ryżowej
2 marchewki
2 ząbki czosnku
połowa małej cukinii
świeży tymianek
oregano
pieprz sól
łyżka miodu gryczanego
oliwa z oliwek
Komosę gotujemy według wskazówek z opakowania. Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek z posiekanym tymiankiem i łyżką miodu. Następnie dodajemy drobno pokrojoną marchewkę i smażymy kilka minut.
Cukinie kroimy w plasterki. Skrapiamy lekko oliwą, oprószamy oregano, solimy, pieprzymy i podsmażamy na patelni grillowej.
Ciepłe warzywa łączymy z komosą, na wierzch kładziemy świeży tymianek.
Magdalena Kuchaja
coś pysznego!