Krem z marchewki

Pierwszy raz spróbowałam kremu z marchewki tuż przed zabiegiem kolana w szpitalnym bistro. Zupa posmakowała mi tak bardzo, że obiecałam sobie za wszelką cenę powtórzyć ja w domu.

Składniki:
1,5l bulionu
600g marchewki
por
2 ząbki czosnku
2 cebule
łyżeczka curry
kurkuma
sól
 pieprz
+
natka pietruszki
Do bulionu wrzucamy umyte,obrane i pokrojone warzywa. Gotujemy na małym ogniu dopóki wszystko nie zmięknie. Następnie całość blendujemy na krem. Na koniec przyprawiamy zupę kurkumą, curry, pieprzem i solą.
Zupę podajemy ciepłą z dodatkiem  natki pietruszki.
4 września 2013

3 komentarze

  1. Kinga Kornacka

    6 września 2013

    Ale krótki przepis! A marchewkowy.. jeszcze lepiej! :D

  2. pastawithapplepie.blogspot.com

    3 września 2013

    ostatnio szaleje za zupami krem, z marchwii jeszcze nie próbowałam ;)

  3. whiness

    3 września 2013

    Uwielbiam marchewkę, więc i taki krem to coś dla mnie. :)

Comments are closed.

Related Posts