Dzisiaj krótko o cudownych warsztatach z których wyszłam przejedzona i szczęśliwa. 15 października, tuż przed Światowym Dniem Makaronu (25 października), w studiu Cook Up w wyborowym towarzystwie miałam okazję przygotować trzy makaronowe dania. Wielkie warsztaty makaronowe były częścią akcji promującej makaron – Makaron Rządzi Zdrowo realizowaną przez Polską Izbę Makaronu.
Fot. Robert Magdziak
Wszyscy uczestnicy podzielili się na trzy grupy, w których przygotowaliśmy po trzy makaronowe dania.
Mojej grupie przypadły bucatini z indykiem, rukolą i suszonymi pomidorami, penne z łososiem i pomarańczą oraz czekoladowe tagliatelle z mascarpone i owocami sezonowymi.
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Oprócz tego równocześnie między innymi powstawały: lasagne z dynią, makaron czekoladowy z malinami i białą czekoladą (mój numer jeden!!), makaron cynamonowy z brzoskwinią.
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
W zasadzie powstało tyle dań, że nie sposób było wszystkiego skosztować.
Nad wszystkim czuwał Paweł Kibart. Z warsztatów nie tylko wyszłam najedzona, ale także nauczyłam się robić własne tagliatelle oraz zręcznie pozbawiać pomarańczę skórki i białych błonek. Studio Cook Up pożegnałam z torbą w której znalazłam dynię, doniczki z szałwią oraz przepis na ich wykorzystanie, który prezentowałam jakiś czas temu na blogu ( makaron dyniowo-szałwiowy ).
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Fot. Robert Magdziak
Warsztaty cudowne, dziękuję za zaproszenie i wspaniałą zabawę :)!
Anonimowy
Pan z 1ego zdjecia…stojący po lewo od kucharza Pawla Kibarta, którz to…przystojny, czy mi sie tak tylko wydaje?^^ (Kamila)
Magda
makaronowe warsztaty, to brzmi bajecznie! i takie właśnie musiało być to spotkanie! :) super!
Inspirowane Smakiem
Świetna relacja i piękne zdjęcia!