Gdy zależy nam na czasie, najlepiej do naszej potrawy nadadzą się krewetki mrożone lub gotowane – które są wstępnie obrane ze skorupek. Jeżeli jednak chcemy podać coś wyjątkowego warto kupić krewetki surowe w pancerzu. Oprócz tych wcześniej wymienionych, w MAKRO dostaniecie również krewetki zimnowodne, które charakteryzują się słodkawym smakiem.
Wybór należy do Was, jednak gdy nie mamy zbyt wiele doświadczenia z owocami morza, warto wykorzystać wstępnie przygotowany produkt.
Pasta
Krewetki
KONKURS
Dziś prócz przepisu chciałam zaprosić Was do wspólnej zabawy. Mam do rozdania 3 karty przyjaciela MAKRO oraz 5 jednorazowych wejściówek do sklepu. Jeżeli chcecie powalczyć o jedną z nich napiszcie w komentarzu swój pomysł na grzanki. Każdego uczestnika proszę o pozostawienia adresu e-mail.
Autorzy odpowiedzi, które najbardziej przypadną mi do gustu otrzymają karty Przyjaciela MAKRO, kolejne 5 osób otrzyma jednorazową wejściówkę. Na Wasze odpowiedzi czekam do 31 stycznia. Wyniki pojawią się na blogu w ciągu trzech dni od zakończenia konkursu, z nagrodzonymi osobami skontaktuje się drogą mailową.
WYNIKI /3.02.15
Karty Przyjaciela makro otrzymują
Z nutą miłości
izabela624
epspin
Jednorazowe wejściówki
loskaanna
Justyna Tyśka
Anonimowy
Łasuchom polecam grzanki na słodko. Na kawałkach bagietki układam kostki czekolady (białej lub mlecznej) i zapiekam. Po chwili czekolada rozlewa się na delikatnie zarumienionej grzance. Po wyjęciu układam na grzankach rozmaite owoce – truskawki, borówki, mango, banany…co tylko mam pod ręką.
loskaanna@wp.pl
Anonimowy
Jestem fanką sera koziego, tak więc również przygotowując grzanki jest to składnik obowiązkowy ;)
Najpierw zapiekam grzanki, aby później ułożyć na nim ser i…aromatyczne, duszone warzywa! Mój sprawdzony mix to różnokolorowa papryka i bakłażany duszone z czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Pozdrawiam ;)
izabela624@wp.pl
Anonimowy
A ja uwielbiam grzanki z chałki, z masłem orzechowym i plastrami banana. Smak Indonezji :)
Piotrek
epspin@wp.pl
Justyna Tyśka
e-mail: tyskatyska88@gmail.com
Z nutą miłości
paulina.dalkowska@gmail.com – zapomniałam dodac:-)
Z nutą miłości
Na cieple bagietki kładę wedzonego łososia faszerowanego porem, żółtym serem i majonezem. Doprawiam swiezomielonym kolorowym pieprzem. Pycha !
studentka_na_diecie
Już od jakiegoś czasu miałam w planach zrobić własnoręcznie tapenadę, bo nigdy jej nie próbowałam. Twoja wygląda bardzo smakowicie :)
Justyna Tyśka
Fajny pomysł na przekąskę. Ja lubię grzanki z pietruszkowo – czosnkowym pesto. Raczej jako samodzielną przekąskę, chociaż pasują też do zup.
Nat
tapenada najwspanialsza, przypomina słoneczną Prowansje :)
zapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/